Werkwijze merchandise


Koppen Creative heeft een bewezen werkwijze voor de productie van merchandise. U wilt merchandise zoals knuffels, ijsbekers, petjes, sleutelhangers of andere producten op maat laten maken? Dan bent u bij ons aan het goede adres want daarin zijn wij gespecialiseerd!

Om tot het gewenste resultaat te komen doorlopen we samen met u een aantal stappen. Onze verkopers of agenten geven u graag advies en stellen uiteindelijk een verblijvende offerte op. Als u besluit om de opdracht te bevestigen wordt de order intern overgedragen aan een projectmanager. De projectmanager doorloopt samen met u het verdere traject. U krijgt steeds een overzicht van de status van het project. We kijken samen naar het gewenste resultaat. Voorop staat dat het een prachtig product wordt. Een product dat veilig is en meerwaarde geeft aan uw merk of bedrijf.

Vrijblijvend advies

We hebben heel verschillende klanten binnen Europa. Sommigen lopen al jaren mee, maar er zijn ook klanten die voor het eerst een product op maat laten maken. We nemen graag de tijd om u vrijblijvend te informeren naar de mogelijkheden. We leggen uit hoe onze projecten gemanaged worden. Daarnaast kijken we samen naar uw wensen, het ontwerp, het doel van het pak of kostuum, de gewenste materialen en alle andere opties die eventueel mogelijk zijn. We kunnen u telefonisch advies geven, een online videocall inplannen of een afspraak maken bij u op locatie of in onze showrooms.

Design by Sabine

Het ontwerp

U bent bij ons altijd welkom. Het kan zijn dat u al een ontwerp heeft, of dat u nog een ontwerp wilt laten maken. Mocht u al een ontwerp hebben, dan vragen wij altijd of de rechten bij u liggen om problemen met de auteur te voorkomen. Wilt u via ons een ontwerp laten maken, dan helpen onze designers u graag met het maken van een leuk ontwerp. Eventueel kan daar ook nog een overtuigend verhaal bij bedacht worden waardoor het karakter een volwaardige identiteit krijgt. U ontvangt uiteindelijk een ontwerp van het product met een voor-, zij- en achteraanzicht. Na productie maken we voor u ook vrijstaande foto’s van het artikel.

Prototype van een product

Als het definitieve ontwerp akkoord is, gaan we van start met de productie van het prototype. Dat verschilt per product. Het kan zijn dat we voor een prototype eerst een mal moeten maken. Dat is bijvoorbeeld het geval voor ijsbekers of spaarpoppetjes. Voor een drukproef van een menubox of een prototype van een knuffel ligt dat makkelijker.

Uiteindelijk kijken we samen naar het gewenste resultaat, de proporties, de kleuren en de afwerking van het product. U ontvangt het prototype fysiek in handen of foto’s ervan om een akkoord te kunnen geven. Pas dan gaan wij door naar de volgende fase van het project: de productie.

Het proces van het maken van een prototype duurt ongeveer 2 tot 8 weken. Die tijd hangt sterk af van het type product en of er voor het product een mal gemaakt moet worden. Wij adviseren u graag hierover.

De productie

Heeft u het definitieve prototype goedgekeurd? Dan begint het productieproces. De door u gekozen producten, materialen, etc. worden door onze inkopers afgestemd met onze fabrikanten. De daadwerkelijke productie kan dan beginnen.

Ieder product wordt voorzien van een eigen kopkaart, hangtag of label. Hierop kan uw bedrijfsnaam of merk staan, plus het artikelnummer en een batchnummer om de productie te kunnen traceren. De labels, kaartjes of hangtags worden tijdig met u afgestemd.

De productie duurt ongeveer 12 tot 14 weken. Dat is inclusief verscheping, het inklaren en de opslag in ons eigen logistieke centrum.

Kwaliteit en veiligheid

We produceren op een eerlijke wijze met oog voor mens en milieu. Gedurende het hele aankoop- en productieproces loopt er een kwaliteitsprocedure. Gespecialiseerde medewerkers zijn binnen Koppen dagelijks bezig met de kwaliteitscontrole. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de stevigheid en het voorkomen van verstikkingsgevaar door het losraken van kleine onderdelen. Maar ook dat materialen niet makkelijk vlam kunnen vatten of vergiftiging kunnen veroorzaken. Alles wordt vastgelegd in een technisch dossier van het product en na binnenkomst maken wij een verklaring van overeenstemming op. Hiermee bent u gewaarborgd met een veilig product volgens de Europese wet- en regelgeving.

Koppen Creative keurmerken speelgoed merchandise goedgekeurd keurmerken logo's

Levering van uw bestelling

Nadat alles bij ons is verwerkt en de geproduceerde artikelen nogmaals beoordeeld zijn op kwaliteit zijn wij klaar om de bestelling uit te leveren. Onze medewerkers van logistiek nemen contact met u op om een afspraak te maken voor een gewenste leverdatum. Heeft u nog geen ruimte om de goederen in ontvangst te kunnen nemen? Dan slaan wij het graag tijdelijk voor u op.

Zoals u kunt lezen begeleiden we samen met u het hele project waarbij u steeds zeggenschap heeft bij de verschillende te nemen stappen. Op deze manier produceren wij de producten op maat, met oog voor kwaliteit en een goede doorloopsnelheid van het proces.

After sales

Het project is voor ons na uitlevering nog niet klaar. We vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met de geleverde artikelen en hoe de ontvangst is bij uw gasten. We denken graag met u mee op verschillende vlakken en vinden een lange en duurzame relatie belangrijker dan die ene order. We kijken graag samen naar mogelijkheden voor nu, maar ook zeker naar mogelijkheden voor in de toekomst!

Wij adviseren u graag

Bent u benieuwd naar onze diensten, ons assortiment en wat wij voor u kunnen betekenen?
Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. We staan voor u klaar en helpen u graag!

Informatie aanvragen