KC Grimmburgh showcase EN

Grimmburgh Theme Park, een showcase project

Nieuws

Koppen Creative komt met een speciale publicatie rondom het project Theme Park Grimmburgh als showcase. Dit fantasierijke themapark is ontstaan uit de wens om alle verschillende ontwerpdisciplines en illustratiestijlen met onbeperkte creatieve vrijheid in de etalage te kunnen zetten.

Logo Grimmburgh Theme ParkDe achtergrond van Grimmburgh en karakters in een notendop: broer en zus Grimm zijn de hoofdkarakters van het pretpark en vakantiepark. Samen reizen ze naar verre, magische werelden. Iets dat steeds moeilijker wordt, want de magie lijkt te verdwijnen uit onze wereld. Broer en zus Grimm besloten daarom om hun eigen sprookjesland op te richten, als veilige haven voor alle sprookjes en magische wezens. Hier, in Grimmburgh op het Landgoed Grimm, voelen sprookjes zich thuis. Wil jij die sprookjesfiguren ontmoeten? En de magie zelf ervaren? Bezoek ons dan in Grimmburgh!

Grimmburgh is een magische wereld, die is op te delen in een aantal afzonderlijke gebieden. Er zijn twee hoofdkarakters voor het hele park en hulpkarakters voor elk thematisch gebied. De hoofdkarakters functioneren als catalyst voor het verhaal. De bijfiguren zijn dierenvrienden van de hoofdkarakters. Ze kunnen dienen als icoon voor gastheer en merchandise.

Grimmburgh park plattegrond

De gebieden van Grimmburgh Theme Park zijn als volgt: Kasteel Grimmburgh is het grootste gebouw in het midden van het park als centrale ontmoetingsplaats. De hoofdkarakters zus en broer Grimm wonen hier. Thematische onderdelen van het park:

  • Sprookjesland, een traditioneel sprookjesbos
  • Luilekkerland, een vrolijk snoepland met een toefje steampunk
  • 1001 Nachten, een plek voor exotische sprookjes
  • Het Griezelbos, een spannend (maar niet zo eng) donker woud
  • Terra Incognita, een op Jules Verne geïnspireerde wereld om te ontdekken

Character design voor GrimmburghBekijk meer van dit project op deze pagina: Grimmburgh Theme Park.

 

Koppen Creative is hét bedrijf als het gaat om design naar wens voor artwork en karakters, mascottes & showkleding, storytelling, merchandise, AR & VR, 3D Shaping en film & animatie. Bekijk onze website voor veel meer design voorbeelden en informatie over onze manier van werken met onze klanten uit heel Europa. We hopen snel van u te horen!


A little girl kisses a Teddy bear. snowing, winter

Koppen Creative gelooft in totaalbeleving!

Nieuws


Koppen Creative gelooft in de totaalbeleving, van begin tot het einde. En dan bedoelen we niet alleen de gastvrijheid. Het gaat erom hoe jouw gasten, en ook jouw medewerkers, het park, restaurant, hotel, club of bedrijf beleven.

Maar wat is beleving dan?

BELEVING = de verhouding tussen VERWACHTING die gasten van tevoren hebben en de ERVARING die men heeft als ze in jouw park of restaurant zijn. Met andere woorden, het is de positieve of negatieve ervaring die ze hebben met jouw bedrijf of club. Die ervaring delen bezoekers met hun vrienden en volgers (in persoon of via social media). Iedere beleving is uniek, want ieder persoon zal het op zijn eigen manier ervaren.

En het zijn niet alleen jouw gasten die een ervaring hebben en delen, maar zeker ook jullie eigen medewerkers. Hoe ervaren zij de beleving vanuit de werkgever? En de beleving in en rondom het vakantiepark of restaurant? Hoe geven zij die ervaringen door aan hun volgers, en is dat een positieve of negatieve ervaring? Hoe je het ook wendt of keert, het zijn allemaal ambassadeurs van jouw bedrijf.

De gasten willen zich niet alleen gerespecteerd en gewaardeerd voelen, als mens, maar ze verwachten vooral dat jij als bedrijf een stap extra voor ze doet om hun een totaalbeleving mee te geven. De vraag die iedere organisatie zich zou moeten stellen is: worden de verwachtingen van de klant waargemaakt? Misschien zelfs overstegen? Alleen het overtreffen van de verwachting van de gast leidt tot toenemend, duurzaam vertrouwen. Verwachtingen waarmaken leidt tot een 8. Verwachtingen overtreffen tot een 9+!

Belevingsmodel

Koppen Creative heeft daar een model voor uitgewerkt. Samen met de klant nemen we een vragenlijst door en kijken we hoe de totaalbeleving geoptimaliseerd kan worden. Dit vormt de basis voor een plan van aanpak dat we samen inzetten. Periodiek (bijvoorbeeld jaarlijks) kijken we samen naar de resultaten en stellen we bij.

Als de beleving van de voor- én napret in balans is met de ervaring op het moment zelf, dan zal de groep ambassadeurs van jouw bedrijf gaan groeien!

It is all about experience!